Na Tuning zraze sa predstavilo asi 500 vylepšených áut

08.08.2010 Svidník

Svidník 8. augusta (TASR) – Slalomom a exhibičnými jazdami dnes v areáli letiska vo Svidníku vyvrcholila trojdňová akcia priaznivcov tuningu s rekordným počtom asi 500 prihlásených áut.
\"Som rád, že rok 2010 bude v histórii nášho zrazu zapísaný opäť ako rekordný. Vo Svidníku sme videli nielen staré známe tváre, ale aj nových tuningových nadšencov. Vysoké čísla a stúpajúca úroveň sú pre nás zároveň záväzkom do budúcnosti, \" uviedol generálny manažér už 4. ročníka podujatia Tomáš Kromka.
V rámci vyhodnocovaných kategórií spojených s tuningom špeciálne ocenenie pre Najvernejší tuningový klub získal košický UFO Tunig klub. \"Mimoriadnu popularitu klubu nedodáva iba nekonečná tuningová fantázia jeho 23 členov, ale aj ich výrazné úspechy, kde musíme zaradiť troch majstrov Slovenska v meraní decibelov v rámci DB Drag s aktuálnymi slovenskými rekordmi vo svojich kategóriách. Šéf UFO partie Martin Bugoš je zase štvornásobným držiteľom titulu Najvysvietenejšie auto Slovenska, \" uviedol pre TASR PR manažér Tuning zrazu Svidník 2010 Imrich Makó.
Ako podotkol, prestíž majiteľov áut závisí od ich technických zručností, vybavenia a estetického vkusu. Svidník sa v tejto súvislosti mohol podľa neho tešiť z viacerých mimoriadnych kusov, medzi ktorými, okrem športových značiek a klasikov, nechýbali ani spomienky na staré \"škodovácke\" časy, o ktoré sa postarala skupina zo Sniny.
Štyri roky sa svojmu Fiatu 126 venuje Dušan Balog. Značka \"Keď raz vyrastiem, budem BMW\" definuje nadhľad a zmysel pre humor jeho majiteľa. \"Investované peniaze nepočítam, pretože to v tomto prípade nepovažujem za dôležité. Z originálu ostali iba kľučky na otváranie dverí a inak všetko ostatné som vymenil alebo vylepšil generálkou. Keďže jazdím každý deň, musel som pridať napríklad štyri nové svetlá. Každý čaká, že ako malé auto má slabé jazdné vlastnosti, no vďaka širším pneumatikám sedí na ceste bez problémov aj pri rýchlosti 130 kilometrov za hodinu, \" pochválil svoj Fiat 126 člen klubu 126FAN Slovakia Dušan Balog.
Súčasťou programu oficiálneho zrazu priaznivcov tuningu bola v piatok (6. 8. ) aj neónová jazda ulicami mesta Svidník, sobota (7. 8. ) patrila šprintom na 400 metrov a V-max na 800 metrov. V dvoch blokoch predviedli svoje umenie aj kaskadéri z Extrem Cascaders Teamu. \"Sobotňajší večer patril súťaži Miss tuning 2010. Za asistencie Komajoty a bojovníkov zo skupiny Romana Voláka sa víťazkou finále stala Ostravčanka Simona Večeřová. Bodku za šťavnatým večerom dal hip hopový kráľ Rytmus a DJ Pepo, \" priblížil atmosféru Makó. Ako dodal, organizátori Tuning zrazu Svidník 2010 zaviedli aj nové bezpečnostné prvky. Súťažiaci napríklad museli pred jazdou absolvovať dychovú skúšku na alkohol.
 

Vyberte región